De beste camera voor het maken van foto’s voor op een blog

Het uitkiezen van de juiste camera is vaker een moeilijke opgave. In de handel is er een ruim aanbod aan camera’s te verkrijgen die allen met hun eigen opties komen. Ook verschillen de prijzen er aanzienlijk. Het is dus heel belangrijk om te weten waar je op dient te letten bij het uitkiezen van de juiste camera. Voor het maken van foto’s voor een blog is het natuurlijk ook altijd goed te weten welke de beste camera zal zijn.

Koop niet direct een dure camera

Er heerst vaker het idee dat je met een dure camera betere foto’s kan maken dan met een goedkopere. Dit kan misschien het geval zijn als er sprake is van grote verschillen in de specificaties van de lens en andere opties die de kwaliteit beïnvloeden. Tegenwoordig hebben de meeste camera’s echter nagenoeg dezelfde opties en kan je altijd nog een andere (duurdere) lens plaatsen op je goedkope camera. Het is trouwens ook heel raadzaam voor een beginnende blogger niet direct een dure aankoop te verrichten, maar te beginnen met een goedkoper model. Voor een echte “low budget” begin kan je er zelfs mee weg komen door je foto’s gewoon heel simpel met je telefooncamera te maken. Als je eenmaal de ervaring hebt schaf je dan een aparte camera aan.

Kijk of het mogelijk is andere lenzen te plaatsen op de camera

Nu we eenmaal over goedkopere camera’s hebben: vraag eens even goed of de lenzen kunnen worden verwisseld en wat de verschillende afmetingen zijn die beschikbaar zijn. Een lens met een grotere diameter is beter geschikt voor het maken van een panorama foto dan een lens met een kleinere diameter. Eigenlijk dien je natuurlijk ook eerst te weten waar je blog over zal gaan. Een blogger die over eten bij restaurants zal schrijven heeft helemaal geen 200mm lens nodig. Door selectief je camera en bijhorende accessoires te kopen kan je flink besparen op de kosten.
Kies ook altijd een camera uit waar de optie bestaat om de sluitertijd in te stellen en de opslag ook ruim genoeg is. Dit geeft je meer mogelijkheden bij het maken van foto’s van bewegende objecten. Ook zal de ruime opslag ervoor zorgen dat je genoeg foto’s met je camera kan maken. Deze kan je later dan rustig weer bekijken en een selectie maken van de beste.
De beste camera voor het maken van foto’s voor je blog hoeft dus niet meteen een dure aankoop te zijn. Een relatief goedkopere camera kan even goede foto’s schieten. Het is wel heel belangrijk dat je precies weet waarover je blogs allemaal zullen gaan. Een handige tip is om een cursus te volgen waar je gaat leren om een foto te bewerken. Zo kan je altijd nog achteraf de foto aanpassen zonder dat de camera er nog een te pas komt.

Slimme manieren om een lens te kopen?

Wanneer je een lens wil gaan kopen is het slim om met cashback partijen te werken. Cashback op lenzen komt regelmatig voor en is om die reden heel interessant voor als je een lens wil kopen. Populaire merken als Canon, worden regelmatig met een cashback actie verkocht. Check hier alle canon cashback acties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *