5 Irritatiepunten in een relatie

 

De irritatie in een relatie is verschillend voor man en vrouw. Immers mannen en vrouwen zijn anders dus ze ervaren en beleven dingen anders. Daarover zijn al boekenkasten vol geschreven en nog steeds verschijnen er nieuwe boeken. In het algemeen zijn er wel overeenkomsten natuurlijk. Daarom is dit ook geen top 5 van irritatiepunten maar gewoon 5 irritatiepunten die eenieder wel zal kunnen herkennen als zodanig. Maar om toch nog even een voorbeeld te geven van een verschil. De vrouwen vinden het vervelend dat de toilet bril omhoog staat. De heren zien daar het probleem niet zo van want voor hun moet hij in de meeste gevallen omhoog staan.

1. Onbegrip of onvrede

Daarmee is wel al een stukje irritatie onthuld. Vaak is er onbegrip of onvrede tussen partners omdat men elkaar niet begrijpt. Het elkaar niet begrijpen vraagt vervolgens om een inspanning want je accepteert het of je accepteert het niet. In het boek “mannen zijn van mars en vrouwen van venus” word op een heel heldere manier een verschil duidelijk gemaakt in het denken en doen van beiden sexen.

2. Communicatie

Het volgende irritatie punt wat naadloos volgt op het vorige is communicatie. Met een goede en open communicatie kunnen partners in een gesprek begrip voor elkaars mening krijgen en al dan niet daar een eigen gedrag op aanpassen om irritatie te voorkomen. Als je van elkaar houd dan moet je geven en nemen.

3. Takenverdeling in huis

Nog een irritatiepunt is de verdeling van de werkjes in huis. In het traditioneel gezin werk de man buitenshuis en de vrouw zorgt voor de kinderen en het huis. Duidelijke scheiding. Maar zoveel traditionele gezinnen hebben we niet meer want vaak werken man en vrouw allebei. Vrouwen raken dan wat geïrriteerd als mannen geen klusjes doen in huis en dat ook aan de vrouw laten. De vrouw werkt op die manier een dubbele baan. Nee ik ben geen vrouw voor het geval je dat mocht denken maar ik heb wel gezien dat een huishouden runnen een behoorlijk pittige klus is die je rustig werk mag noemen. Veel gezinnen hebben door modern denken wel een goede balans gevonden overigens.

4. Korte termijn geheugen

Vrouwen irriteren zich aan mannen omdat die snel lijken te vergeten. Dames, mannen hebben vooral een kort termijn geheugen. Je hoeft ze niet elke 6 maanden er aan te herinneren dat er nog ergens een spijker in de muur moet worden gezet. Heren, dames hebben een zeer sterk geheugen. Ze kunnen zich nog herinneren wat 10 jaar geleden door iemand tegen hun is gezegd.

5. Vergeven en vergeten

Vorenstaande levert gelijk een irritatiepunt bij mannen op. Mannen hebben een discussie of ruzie en sluiten dat snel af. Mannen komen daar ook vaak niet meer op terug. Vrouwen kunnen dat wel en dat irriteert mannen want als een fout iedere keer bij een volgende discussie terugkomt dan snapt de man er niets meer van. Voor mannen is dat afgesloten. Een dichte doos die in het magazijn staat. Voor vrouwen loopt het nog ergens op de harde schijf waar het snel gepakt kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *