10 dingen waaraan een meisje zich ergert bij jongens

Onderstaand een aantal voorbeelden van waaraan een meisje zich ergert bij jongens. Natuurlijk zijn het de standaard verschillen en voor een gemiddeld meisje ten opzichte van jongens. Er zijn genoeg uitzonderingen en daarmee is het dan ook verklaard waarom je niet standaard “behandeling” hebt om jongens om te turnen.

1. Onvolwassen gedrag

Onvolwassen gedrag: Meisjes zijn geestelijk eerder volwassen dan jongens. Daardoor is het gedrag van jongens in de ogen van meisjes vaak kinderlijk. Het ergert ze dat je niet met een jongen over volwassen zaken kunt spreken.

2. Kwetsen gedrag

Kwetsend gedrag: Vanuit een stoer gedrag hebben jongens de neiging kwetsend te zijn naar meisjes toe. Niet eens bewust vaak maar vrouwen zijn daar gevoelig voor, ook op jongere leeftijd.

3. Stoerheid

Stoerheid: Jongens proberen een stoere houding aan te nemen. Het is nodig als jongen om je in een groep niet onder te laten sneeuwen en velen hebben een groep nodig om zich te kunnen profileren.

4. Kleding

Kleding: Vrouwen zijn al van jongs af aan zorgvuldiger met het kiezen van kleding. Jongens trekken een broek en shirt aan en zijn klaar. Niet helemaal vreemd natuurlijk want om al te grote afwijkingen te voorkomen legt moeder vaak de kleren al klaar voor ze.

5. Omgaan met andere meisjes

Omgaan met andere meisjes: Meisjes vinden het niet zo fijn als jongens waar ze zelf belangstelling in hebben ook omgaan met andere meisjes. Ook stukje jaloezie wat daarin speelt natuurlijk. Jongens zien daar vaak geen probleem in omdat ze niets kwaads of verkeerds in de zin hebben.

6. Groepsgedrag

Groepsgedrag: Jongens veranderen van gedrag wanneer ze in een groep zijn. Als ze alleen zijn dan gedragen ze zich anders dan in de groep. Jongens hebben een, in de ogen van meisjes, primitief gedrag in de groep.

7. Korte termijn geheugen

Korte termijn geheugen: Jongens vergeten makkelijk. Meisjes vergeten niet. Datzelfde zie je terug bij de volwassenen want ook daar is dat in relaties een gevoelig punt wat tot irritatie kan leiden.

8. Slordigheid

Slordigheid: Jongens kunnen over het algemeen slordig zijn of zich slordig gedragen. Jongens hebben er niet eens erg in dat ze slordig zijn maar dat irriteert meisjes eindeloos.

9. Botheid

Botheid: Jongens zeggen vaak wat ze denken zonder er bij na te denken wat het met de ander kan doen. Meisjes kunnen dat ook maar zijn daarin vaak meer berekend. Jongens doen het meer onbewust.

10. Onverzorgdheid

Onverzorgdheid: Meisjes stellen het erg op prijs en vinden het belangrijk dat jongens en mannen zich goed verzorgen. Haren, nagels, tanden, enz. Jongens die onverzorgd zijn en in sommige gevallen een lichaamsgeur bij zich dragen zullen door meisjes op afstand worden gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *